Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers veilig op het werk aankomen met de fiets? Heb je daar als werkgever vat op? En waarom zou je als organisatie de fietsleasing in eigen beheer nemen? Een antwoord op al die vragen ontdek je als werkgever op de gratis digitale congresdag van het Fietscongres.
Het tweejaarlijkse Fietscongres van VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) moet het bewustzijn rond een beter en veiliger fietsklimaat verder vergroten. Op 2 juni komen diverse sprekers aan bod die zich specifiek richten op organisaties.
De voorbije twee jaar hebben massaal veel Vlamingen de fiets (her)ontdekt, niet alleen voor sport en ontspanning, maar ook voor de dagelijkse verplaatsing naar het werk. Om nog meer mensen voor de fiets te laten kiezen, is het van groot belang dat lokale overheden werk maken van een goed fietsbeleid. Maar ook als bedrijf kan je mee het verschil maken.
Tijdens het tweejaarlijkse Fietscongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ontdek je als werkgever verschillende manieren om dat verschil te maken. De eerste dag (31/5) gaat fysiek door in Deinze en is meer georiënteerd naar algemene mobiliteit. Op 2 juni is er een gratis digitale congresdag met heel wat sessies die specifiek afgestemd zijn op organisaties en woon-werkverkeer.
Als bedrijf of medewerker kies je zelf welke sessies je tijdens het congres volgt. Het programma is zo opgesteld dat er doorheen de dag tijdens elke themasessie minstens één thema aan bod komt dat relevant is voor werkgevers.
Belangrijk: ook bij een digitaal congres is er ruimte om te netwerken. De dag start met een netwerkcarrousel waarbij bedrijven als het ware met elkaar ‘speeddaten’. In drie minuten leer je je gesprekspartners kennen, waarna je zelf beslist om al dan niet gegevens uit te wisselen. Dat levert zonder twijfel een boeiende start van de dag op. Meer nog, je krijgt doorheen de dag drie momenten waarop je digitaal kan netwerken.
Op het programma staan verder sessies over het mobiliteitsbeleid van AZ Maria Middelares en AZ Sint Vincentius Deinze. Beide ziekenhuizen komen vertellen hoe ze het gebruik van de fiets ondersteunen. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde geeft uitleg bij de fietsleasing in eigen beheer en hoe je dat als bedrijf het best aanpakt. Een kleine teaser: voor werknemers is fietsleasing bijzonder interessant, terwijl het voor werkgevers nauwelijks extra werk biedt om het in eigen beheer te nemen.
Rond het middaguur ontdek je als werkgever hoe je bij de Fietsersbond een certificaat als fietsvriendelijke werkgever kan verkrijgen. In tijden van duurzame mobiliteit biedt dat een extra troef om potentiële werknemers aan te trekken.
Werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te komen is één zaak. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat je werknemers veilig aankomen? Heb je daar wel vat op? En zo ja, wat zijn de meest voorkomende oorzaken van ongevallen en hoe kan je daar dan iets aan doen? Welk effect heeft de dagelijkse fietsrit naar het werk op je lichaam? En welke rol speelt gender bij de keuze voor de fiets? Op al die vragen krijgen deelnemers aan het congres een antwoord.
Kortom: doorheen de gratis congresdag komen er voor werkgevers heel wat interessante topics aan bod. Je leert hoe je als bedrijf kan bijdragen aan een veiliger fietsklimaat en tegelijk kun je ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers.
Alle informatie en het volledige programma: www.fietscongres.be
Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.
DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIERPowered by